2020 Citroen C3

0
84

Citroen je osvežio svoj globalno najprodavaniji manji model C3 za 2020. godinu na sredini njegovog proizvodnog veka. Prodaja osveženog hečbeka počinje u aprilu, a prve isporuke uslediće u junu.

Konkurent Forda Fieste dobio je manja unapređenja eksterijera u formi novog prednjeg i zadnjeg kraja.  Preoblikovana su prednja svetla (sada standardno sa LED tehnologijom), a kupci mogu da odaberu novi izgled bočnih štitnika na vratima (Airbumps). Osveženju izgleda doprinose i nove linije blatobrana i panela u zadnje tri četvrtine vozila.

Nove felne od 17 inča kombinovane su sa obimnim programom pralgođavanja vozila željama kupaca, koji mogu da biraju između kombinacija boja i trima čiji je broj povećan sa 36 na 97, što je najviše u klasi.

U kabini, Citroen se potrudio da unapredi udobnost i ambijentalni ugođaj novim Advanced Comfort sedištima preuzetim iz osveženog C4 Cactusa i novim centralnim naslonom za ruke. Završna obrada koja je dobila naziv “tehnodrvo” donosi nove meke materijale i vizuelni efekat drveta.

Iako nema značajnijih promena u tehnologiji multimedijalnog sistema i ostale ugrađene tehnologije, lista sistema koji pomažu vozaču povećanja je dodavanjem asistencije za parkiranje sa prednje strane.

Ponuda motora ostaje neizmenjena, što zači da C3 i dalje koristi 1,2 litarski turbo benzinac u specifikacijama od 82KS i 110KS i 1,5 litarski dizelaš snage 100KS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here