Električni Hummer imaće tri motora

0
56

General Motors je tokom prezentacije svojim investitorima prošle sedmice opisao i svoju strategiju elektrifikacije, uključujući najavu električnog Hummera u formi pikapa visokih performansi.

Predsednik GM-a Mark Rojs rekao je da će električni pikap biti predstavljen sledeće godine i da će dilerima biti ponuđeno nekoliko opcija pogona.

“Kada budemo izaši na tržište, imaćemo verzije sa jednim, dva i tri motora, sa različitim autonomijama, različitim performansama i cenama koje će moći da zadovolje kupce, kakva god očekivanja da imaju”, rekao je Rojs.

Prema najavama, Hummer sa tri motora imaće 1000KS i maksimalni obrtni momenat od čak 15500Nm. Rojs nije govorio o tehničkoj strani projekta, u smislu na koji će način tri električna motora biti raspoređena u vozilu.

Tesla takođe planira da ponudi verziju svog Cybertracka sa tri motora, ali ni ta kompanija nije predstavila mehanička rešenja.

Više električnih motora na osovinama povećavaju performanse, ali i težinu vozila, što utiče na upravljanje i kočenje. Raspored sa motorima direktno iza točkovq, šti je jedna opcija, ima prednosti u tome što se oni lakše hlade, stoje nisko i dobro su zaštićeni u svojim kućištima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here