F1: Red Bull RB16 ugledao svetlost dana

0
147

Red Bull ekipa je prikazala RB16 bolid za predstojeću F1 sezonu. Bolid je zapravo imao i promo snimanje te su provozali i prve kilometre na stazi Silverston.

Red Bull je imao web prezentaciju novog bolida oznake RB16, ali je jedini do sada imao i prve kilometre, tako da ekipa deluje spremno za novu sezonu. Prve kilometre su provozali na stazi Silverston za potrebe promo snimanja, a za volanom je naravno bio Maks Verštapen koji ima velike planove zajedno sa celom ekipom za ovu godinu. Maks je i pod ugovorm do kraja 2023, tako da Red Bull definitivno planira da bude kandidat za titulu, ponovo. Već tri godine u nizu ekipa zavšrava godinu na trećem mestu u šampionatu timova, a Honda im je omogućila da se ponovo bore za pobede (tri u protekloj sezoni, pored dve pol pozicije), tako da Red Bull predstavlja ekipu koju ozbiljno treba posmatrati tokom ove godine.

Za razliku od prošlogodišnjeg prvog pojavljivanja, ovogodišnje pokazivanje na promo vožnji je bilo u tradicionalnim Red Bull bojama, a Aston Martin logo je i dalje prisutan i tako će biti do kraja godine, a u 2021. Racing Point ekipa će poneti naziv Aston Martin.

Kada je dizajn u pitanju primetan je rad na prednjem krilu, koje je najviše uticalo na Red Bull iz prostog razloga što im na ruku nisu išla pravila koja se odnose na uprošćavanje tog dela bolida pred prethodnu sezonu. Upravo zbog toga je Red Bull zaostajao u odnosu na konkurente u startu prethodne sezone, ali sada se nadaju da će držati korak, pre svega sa Mercedesom koji svi jure. Sam vrh prednjeg krila je drugačiji i primetni su otvori koji su drugačije koncipirani od rešenja koje je Red Bul primenjivao tokom prethodne sezone.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here