Audi najavio novi S3 Sportback

0
103

Audi je objavio promotivni materijal za novi S3 Sportback, čija će zvanična premijera uslediti uskoro na Sajum automobila u Ženevi. Atraktivni video snimljen je u Portugalu, a prikazani automobil je kamufliran. Iako se u opisu snimka govori o standardnom A3, model odaju oznake S3 na prednjoj masci i četiri cevi izduvnog sistema.

Pored prikaza žestokog modela u akciji, možemo čuti i zvuk 2.0 TFSI agregata. Poznato je da će  u ovom modelu on proizvoditi 310KS i 400Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Audi se nije odlučio za povećanje snage zbog striktnih regulativa o emisijama gasova u Evropi, gde novi WLTP testni režim opterećuje mnoge modele iz Volkswagen grupe. To je bio razlog za smanjenje snage Volkswagen Golfa R i SEAT Leona Cupre 2018. godine za 10KS. Sada je ta snaga vraćena.

Video daje uvid u izgled matriks LED prednjih svetala i velikih felni prečnika 19 inča, ali i lažnih usisnika vazduha na prednejm i zadnjem kraju. Za razliku od ovih elemenata, četiri izduvne cevi na zadnjem kraju su prave i u funkciji.

Posle modela A3 i S3 Sportback verovatno će ubrzo uslediti i limuzina, a iz ponude će zbog slabe prodaje biti izbačena verzija sa troja vrata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here