Prve skice novog Hyundaija i20

0
44

Hyundai je objavio prve dizajnerske skice novog superminija i20, koji će imati premijeru na Sajmu automobila u Ženevi u martu. Treća generacija ovog modela donosi preredu izgleda u sportskom stilu, zajedno sa izmenama šasije i motora i sa tehnološkim unapređenjima.

Početak prodaje rivala Volkswagen Pola planirana je za sredinu godine.

Novi i20 stilski će biti blizak većem modelu i30, sa parom agresivno stilizovanih prednjih usisnika vazduha, novim LED svetlima oštrih uglova i najnovijom iteracijom dizajna prednje maske.

Skice sugerišu da je Hyundai zadržao dosadašnje kompaktne proporcije ovog modela i praktičnu formu sa pet vrata. Nove linije karoserije uočljive su na bokovima i zadnjem kraju, gde su prisutne trouglaste svetlosne grupe.

Novi i20 u kabini dobija par ekrana dijagonale 10,25 inča, pri čemu jedan ima funkciju instrument table, a drugi služi za funkcije multimedijalnog sistema. Vozačima će pomagati serija sistema, poput tehnologije za vožnju unutar saobraćajne trake, upozorenja na slabljenje pažnje vozača i autonomnog kočenja u vanrednim situacijama.

Očekuje se da će i20 zadržati 1,2 litarski četovorcilindrični motor i jednolitarski turbo agregat sa tri cilindra, svaki u po dve specifikacije. Kupci će moći da biraju između petostepenog i šestostepenog manuelnog menjača i sedmostepene automatske transmisije, u zavisnosti od motora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here