F1: HAAS prvi pokazao izgled bolida za 2020.

0
121

Haas je prva ekipa koja je pokazala izgled bolida za novu F1 sezonu, a kao što to obično i biva prvo su prikazani 3D renderi, dok će prava premijera biti na početku testiranja.

Haas je pokazao dizajn bolida za novi F1 sezonu, a bolid za 2020. će biti pokazan na testiranju u Barseloni 19. februara, Pored kozmetičkih promena u vidu promene sponzora, primetne su i izmene koje naginju ka dizajnu Ferarijevog bolida iz prethodne sezone. POsle prilično teške sezone, u Haas-u se nadaju da će im nova sezona biti uspešnija i prethodnu su okarakterisali kao “tešku školu”. Koliko je pravac razvoja bitan, najbolji je Haas pokazatelj jer su prošle sezone krenuli solidno, ali su sa početkom EU performanse drastično opale, a koliko je sve to bilo haotično govoi i podatak da su u više navrata vozili različite bolide, tačlnije mešali su specifiakcije od vikenda do vikenda. Vozačka postava je ostala ista, a Kevin Magnusen i Roman Grožean su izjavili da će dati sve od sebe kako bi što pre razumeli ponašanje novog bolida.

“Koncentrisaćemo se na osnovne stvari kako bi izvukli najbolje iz bolida što je pre moguće,” rekao je Grožean. “Videćemo kako će se ponašati bolid na stazi, a čekamo podatke iz vazdušnog tunela, dosta smo naučili prošle godine,” dodaje je Roman.

Haas je prošlu sezonu završio na razočaravajućem 9 mestu, iza Alfa Romeo ekipe, a jedina ekipa od kojih su bili bolji je Williams koji je za celu sezonu imao samo jedan poen.

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here