Mercedes priprema restilizovanu E klasu

0
62

Mercedes je najavio restilizaciju E klase, koja se u sadašnjoj formi prodaje od 2016. godine. Osvežena luksuzna limuzina stiže na evropsko tržište tokom leta sa umerenim stilskim izmenama, dodatnom tehnologijom i serijom hibridnih opcija.

Mercedes za sada nije objavio mnogo detalja, osim što je ovu objavu ilustrovao slikom blago kamufliranih prototipova sa snimanja u okolini Las Vegasa. Pored manjih izmena u izgledu prednjeg i zadnjeg kraja, kabina će dobiti novi upravljač sa kontrolama na dodir i poboljšani MBUX multimedijalni sistem.

Tu će i dalje biti prisutni digitalni ekrani i razni luksuzni elementi, kao i indikator kvaliteta vazduha. Mercedes-Benz Urban Guard sistem pojačane zaštite vozila takođe će postati dostupan u E klasi. Intelligent Drive tehnologija na novom nivou zauzimaće značajno mesto, sa aktivnim sistemima za upravljanje i kočenje u raznim situacijama – od saobraćajnih gužvi do manvera u vanrednim situacijama.

Mercedes je najavio sedam plag-in hibridnih opcija za E klasu, uključujući 4MATIC i karavansku varijantu. U ponudi će se naći i dva potpuno nova motora – dvolitarski četvorocilindraš od 270KS u okviru blagog hibridnog sistema i M 256 šestocilindrična redna jedinica koja proizvodi 362KS sa integrisanim starterom-generatorom koji može da doda još 20KS.

Nemačka kompanija najavila je da će, pored standardne limuzinske varijante, nova E klasa biti dostupna i kao kupe i kabriolet, a za Kinu će biti napravljena verzija sa produženim međuosovinskim razmakom.

Mercedes je od premijere E klase daleke 1946. godine prodao više od 14 miliona primeraka, što je čini najprodavanijim modelom nemačke marke, a mnogi je i danas smatraju srcem ovog proizvođača.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here