Porsche 718 ponovo sa šest cilindara

0
70

Porsche je predstavio modele 718 Boxster i Cayman GTS 4.0, čime se početni sportski model u ponudi proizvođača iz Štutgarta vraća motoru sa šest cilindara.

Novi 718 GTS koristi ublaženu verziju atmosferskog boxer motora zapremine četiri litre iz Caymana GT4. Ovde ovaj agregat proizvodi 400KS i vrti se do 7800 obrtaja, uz zvuk sportskog izduvnog sistema. Kupe i roudster verzije koriste isti manuelni šestostepeni menjač u standardnoj specifikaciji.

Obe GTS verzije ubrzavaju od 0-100km/h za 4,5 sekundi, a maksimalna brzina im je 290km/h. Novi agregat troši 10,9l goriva na 100km i emituje 246g/km CO2.

Automobili su opremljeni PASM tehnologijom adaptivnih amortizera i imaju za 20mm niži klirens od slabijih varijanti. Snaga se šalje na zadnje točkove preko mehaničkog diferencijala sa ograničenim proklizavanjem, a aktivni nosači pogonskog sklopa prilagođavaju svoju krutost tokom prolaska kroz krivine da bi se postigla što bolja udobnost.

GTS modeli imaju felne prečnika 20 inča i prednje pneumatike širine 235mm, a zadnje 265mm. Kočioni diskovi su ventilisani, a Porsche čeljusti su crvene boje. Keramički kompozitni diskovi su na listi dodatne opreme.

GTS modeli se razlikuje od ostalih po crnoj boji na spojleru, usisnicima vazduha i zadnjem diuzoru, a istovremeno su zatamnjene prednje i zadnje svetlosne grupe.

Kabina je oplemenjena alkantarom na sedištima i centralnoj konzoli, upravljaču, ručici menjača i centralnom naslonu za ruke. Opcioni paket donosi žutu ili crvenu boju pojaseva, obrtomera i nekih dekorativnih elemenata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here