Početna Vesti Auto Noviteti Kia XCeed i Ceed Sportswagon dobili hibridne motore

Kia XCeed i Ceed Sportswagon dobili hibridne motore

0
58

Kia je objavila specifikacije modela Ceed Sportswagon i XCeed sa hibridnim motorima. Oba modela koriste 1,6 litarski četvorocilindrični benzinski motor i elektro agregat od 44,5kW sa litijum-polimerskom baterijom kapaciteta 8,9kW.

Ukupna snaga sistema je 140KS, a maksimalni obrtni momenat je 265Nm. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h za Sportswagon je 10,8 sekundi, a za XCeed 11 sekundi.

U oba slučaja menjač je šestostepeni automatik sa dva kvačila umesto tradicionalne CVT transmisije u većini hibridnih modela. Kia tvrdi da se na ovaj način postiže bolje iskorištavanje energije i da je vožnja prefinjenija.

Zahvaljujući rekuperaciji energije kočenja, Sportswagon ima domet od 60km u potpuno električnom modu, a XCeed 57km. Baterija se može napuniti za oko 2 sata i 15 minuta preko AC punjača od 3,3kW.

Kia još nije objavila zvanične podatke o emisiji CO2 za ova dva plag-in hibrida, ali se očekuje rezultat ispod 50g/km.

Oba modela istovremeno su dobila manje stilske izmene, uključujući zatvoreni “tigrov nos” prednje maske, kako bi se poboljšala aerodinamička efikasnost. Tu su i potpuno nove felne, a Sportswagon je dobio i aerodinamičnije branike iz GT-Line specifikacije. Port za punjenje baterije integrisan je u levi blatobran.

U kabini su najveće izmene specifični instrumenti, nove funkcije multimedijalnog sistema i indikator napunjenosti baterije na vrhu centralne konzole. Kapacitet prtljažnika Sportswagona smanjen je sa 600l na 437l, a kod XCeeda sa 426l na 291l. Oba modela ispod dna prtljažnika imaju prostor za kabl za punjenje.

Na listi dodatne opreme je paket za vuču tereta, ali Kia nije objavila specifikacije. Prema najavama, tokom 2020. godine na tržište bi trebalo da stigne i plag-in hibridni Ceed.

NO COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here