Renault Clio i Captur sa hibridnim motorima

0
66

Renault je u okviru strategije elektrifikacije svojih modela uveo plag-in hibirdne pogone u svoje najprodavanije modele Clio i Captur. Globalna premijera upriličena je na Sajmu automobila u Briselu.

Hibidni Clio emituje manje od 100g/km CO2, ali precizan podatak nije objavljen. Captur emituje 32g/km CO2 prema novom WLTP ciklusu. Renault još nije objavio cene niti tačne datume početka prodaje, ali se to očekuje u maju.

Obe nove generacije ovih modela sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem predstavljene su prošle godine i koriste Renault-Nissanovu novu CMF-B platformu.

Oba hibrida koriste E-Tech elektrifikovani pogon koji ima dva električna agregata postavljena na transmisiju bez kvačila. Francuska kompanija je za ovo rešenje zaštitila više od 150 novih patenata.

Jedan od motora je mali starter/alternator, koji pokreće vozilo u električnom modu, a drugi je veći i služi za pokretanje točkova. 1,6 litarski benzinski motor sa četiri cilindra  proizvodi 91KS i predstavlja primarni izvor snage. Regenerativno kočenje pomaže da se napuni baterija strujnog sistema.

Clio E-Tech ima ukupno 140KS i koristi bateriju od 1,2kW. Renault nije objavio podatke o radu automobila u potpuno električnom modu, osim što je saopštio da se 80% urbane vožnje može ostvariti u električnom modu do brzine od 75km/h. Potrošnja goriva kod hibridnog Clia smanjena je za 40% u poređenju sa benzinskom verzijom.

Captur E-Tech plag-in hibrid raspolaže sa 160KS i koristi bateriju od 9,8kW koja omogućava vožnju od 50km korištenjem samo električne energije uz maksimalnu brzinu do 135km.

Prema podacima JATO Dynamicsa, prodaja Clia u Evropi opala je za 5% u prvih 11 meseci 2019. godine, na 291.021 primerak. Prodaja Captura porasla je za 2,5%, na 202.850 primeraka. Oba modela zajedno su činila oko polovine Renaultove prodaje do novembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here