McLaren 620R – napravljen za stazu

0
66

Novi McLaren 620R je model iz sportske serije koji je namenjen vožnji na stazama i zasnovan je na trkačkom 570S GT4. Za razliku od njega, 620R može da se regiristruje za obične puteve.

Biće napravljeno samo 350 primeraka, a svaki košta 250.000 funti. Prve isporuke očekuju se u februaru 2020. godine.

McLaren je saopštio da 620R isporučuje “čisto iskustvo automoto sporta u vozilu za obične puteve”. Automobil deli mnoge komponente sa trkačkom verzijom, od dizajna do aerodinamičkih elemenata.

Značajna razlika je motor. McLaren je u 620R pojačao 3,8 litarski V8 agregat sa dva turba remapiranjem ECU modula i preradom turbina. Automobil raspolaže sa 620KS i 620Nm, što znači da je najsnažniji u sportskoj seriji.

Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 2,9 sekundi, a do 200km/h stiže za 8,1 sekundu. Snaga se prenosi na zadnje točkove DCT menjačem. Zbog povećanja snage motora ugrađeni su čvršći nosači agregata.

Podesivo zadnje karbonsko krilo je isto kao na 570S GT4, ali je ovde zbog propisa integrisano treće stop svetlo. Krilo se može postaviti u tri položaja, čime se reguliše vertikalna potisna sila. Maksimalna vrednost pri velikim brzinama je 185kg.

Iz trkačkog modela preuzeti su amortizeri sa oprugama, koji imaju 32 različita podešavanja. Ugrađene su i kruće šipke koje sprečavaju uvijanje karoserije, Pirelli P Zero Trofeo poluslik pneumatici i karbon-keramičke kočnice. Kupci mogu opciono da odaberu slik trkačke pneumatike za upotrebu na stazama.

Iz kabine je izvađen klima uređaj i glavni multimedijalni sistem da bi se smanjila težina vozila. Kupci mogu da dobiju nazad oba ova sistema bez dodatnog plaćanja. Tepisi i prostor za rukavice su permanentno uklonjeni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here