Nissan GT-R50 u verziji Italdesign

0
59

Nissan je prikazao proizvodnu verziju modela GT-R50 u verziji Italdesign, povodom prošlogodišnje 50. godišnjice saradnje ove dve kompanije. Biće napravljeno samo 50 primeraka, a svaki košta 900.000 EUR.

Inicijalni koncept je predstavljen prošle godine na Gudvud festivalu brzine, sa namerom da se model napravi u ograničenoj seriji. Proizvodna verzija biće izložena na Sajmu automobila u Ženevi u martu, a prve isporuke očekuju se krajem 2020. godine.

Za razliku od prototipa, koji je bio sive boje sa zlatnim dodacima, serijski GT-R50 više je prilagođen ukusu kupaca i dostupan je u seriji kombinacija boja enterijera i eksterijera. Nissan je saopštio da određeni broj automobila još nije prodat.

Proizvodna verzija zadržala je motor i mehaniku prototipa, što znači da kupac dobija 3,8 litarski V6 motor sa dva veća turba, veće interkulere, nove brizgaljke i unapređene klipove. Snaga motora je 720KS, a maksimalni obrtni momenat je 780Nm.

Standardni menjač i diferencijal iz regualrnog GT-R su prerađeni da bi podneli dodatnu snagu, a šasija je dobila nove Bilstein Damp Tronic podesivo ogibljenje, šestoklipne Brembo kočnice i nove felne od 21 inča.

Ostale modifikacije obuhvataju nižu liniju krova, preoblikovani prednji spliter, LED prednja svetla, novo zadnje krilo, novi zadnji difuzor i naglašene linije poklopca motora. U kabini, GT-R50 ima karbonsku centralnu konzolu i nova sedišta presvučena alkantarom i kožom, kao i upravljač presvučen alkantarom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here