Rimac priprema premijeru novog hipermodela

0
139

Kompanija Rimac priprema C-Two električni hopermodel za Sajam automoibla u ženevi u martu sledeće godine. Predvišeno je da C-Two bude prvi pravi serijski model ove marke i da ima 1940KS.

Najavljeno je da će novi model koštati 2,2 miliona EUR i da će biti homologizovan za globalnu prodaju. Prethodni električni Concept_One pravljen je samo za izložbe i specijalne kupce, a proizvodnaj je ograniena na osam primeraka. Pet je već is poručeno, a tri su u proizvodnji.

Prema najavma C_Two će iamti četiri električna motora i ubrzavaće od 0-100km/h za manje od 2 sekunde. Maksimalna brzina čće mu biti 415km/h.

Baterija kapaciteta 120kWh omogućava autonomiju od 550km prema WLTP standardu. Baterija se može napuniti do 80% kapaciteta za manje od dve minute korištenjem brzog punjača od 250kW, saopštio je Rimac.

Proizvodnja će se odvijati u fabrici ove kompanije u predgrađu Zagreba, uz model Pininfarina Battista, koji će koristiti isz platformu. Fabrika će proizvoditi jedan automobil sedmično od svakog modela, a proizvodnja kreće krajem sledeće godine.

Rimac očekuje da će C_Two privući novi tip kupaca hiper modela – one koji žele performanse, ali i vode računa o klimatskim promenama. Automobil će imati četvrti nivo autonomnih sposobnosti, što znači da će moći sam da se kreće po stazama kako bi vozači naučili najbržu putanju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here