Novi rekord staze Suzuka u rukama Renault Megane RS Trophy-R

0
142
2019 - Nouvelle MÉGANE R.S. TROPHY-R : Nouveau record sur le circuit de Suzuka

MÉGANE R.S. TROPHY-R je postavio novi rekord na slavnoj stazi Suzuka u Japanu od 2’25’’454, što je za više od 3 s brže od prethodnog rekorda.

Ovime je ostvaren veliki uspeh u Japanu, koji se može pohvaliti sa desetak hiljada zaljubljenika u TROPHY-R i Renault Sport. Krajem septembra 2019. Japan je bio Renaultovo najveće tržište za R.S. modele, veće i od Nemačke i Francuske, kao i treće najveće za Mégane R.S., iako verzija Trophy tamo još nije ni predstavljena. Kao uvertira u interes koji je TROPHY-R pobudio u japanskim entuzijastima, početkom godine na stazi Suzuka su sprovedena testiranja kojima je cilj bio da ispune specifične zahteve lokalnih kupaca.

U poredjenju sa Méganeom R.S. Trophy, Renault MÉGANE R.S. TROPHY-R, pokretan identičnim motorom snage 300 KS veću brzinu duguje smanjenju mase (do 130 kg), zahvatima na aerodinamici i radikalnim izmenama šasije radi boljeg prianjanja.

Renault MÉGANE R.S. TROPHY-R je na tržišta širom sveta lansiran u ograničenoj seriji. od 500 označenih primeraka. TROPHY-R, najekskluzivnija verzija Méganea R.S., posebno je popularna u Japanu: više od 50 primeraka verzije TROPHY-R, uključujući i neke sa paketom karbonsko-keramičkih kočnica, već je rezervisao Renault Japan. Sretnim vlasnicima će biti isporučeni u prvoj polovini 2020. godine.

2019 – Nouvelle MÉGANE R.S. TROPHY-R : Nouveau record sur le circuit de Suzuka

Nakon postavljanja rekorda na stazama Nürburgring i Spa-Francorchamps, Renault Sport se okrenuo novim izazovima. Novi MÉGANE R.S. TROPHY-R je postavio novi apsolutni službeni rekord i podigao letvicu za sve serijske gradske automobile na 5,8 km dugoj stazi Suzuka, koja ima 18 krivina. Rekord, koji je 26. novembra postavio Laurent Hurgon – vlasnik više rekorda koje je postavio u različitim generacijama automobila – je 2’25’’454.

MEGANE R.S. TROPHY-R na tržište stiže u ograničenoj seriji od 500 označenih primeraka. Cene se kreću od 55.000 eura u Francuskoj i razlikovaće se u zavisnosti od zemlje do zemlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here