Ferrari predstavio model Roma

0
163

Ferrari je predstavio potpuno novi model Roma sa V8 motorom, koji u katalogu ove marke zauzima poziciju ispod F8 Tributa, a iznad Portofina.

Automobil je opisam kao “2+ kupe sa centralno smeštenim motorom pomerenim napred”, što sugeriše da će postojati i dva zadnja sedišta. Roma izgleda originalno, a kao inspiracija poslužili su modeli iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.

Novi model ima dugačak prednji poklopac, nisko postavljeni nos, novi izgled prednje maske, nova prednja svetla sa veoma tankim LED grupama i unazad pomerenu kabinu sa naglašenim linijama u visini ramena iznad zadnje osovine.

Za pogon je iskorišten 3,9 litarski V8 motor sa dva turba, koji proizvodi 620KS i postiže maksimalni obrtni momenat od 760Nm u rasponu od 3000 do 5750 obrtaja. Crveno polje počinje na 7500 obrtaja. Snaga se šalje na zadnju osovinu istim osmostepenim automatskim menjačem sa dva kvačila iz novog plag-in hibridnog SF90 Stradale supermodela.

Ferrari za sada nije objavio više detalja o Romi, ali je prikazao kabinu sa novom arhitekturom enterijera. Centralni ekran multimedije postavljen je u orijentaciji portreta i zalazi direktno u panel sa biračem brzina, a centralna konzola spušta se sve do poda.

Upravljač je preuzet iz SF90, a instrument tabla je potpuno digitalizovana. Sekundarni ekran postavljen je ispred saputnika na prednjem sedištu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here