Rekord Audija RS Q8 na Nirburgringu

0
131

Audijev RS Q8 postavio je novi rekord u klasi SUV modela na stazi Nirburgring postavivši vreme 7:42.253. Model sa motorom snage 600KS time je nadmašio čak i Renault Megane Trophy-R za oko 3 sekunde.

RS Q8 još nije imao zvaničnu premijeru, a Audi nije objavio zvanične specifikacije, niti podatke o performansama ili ceni. Poznato je da automobil koristi četvorolitarski V8 agregat iz novog RS6, koji u tom karavanu proizvodi 600KS i 800Nm.

Kamuflirani SUV je na pravcu dostigao brzinu od 302km/h, a za upravljačem je bio Frank Stiper, vozač iz Audijevog testnog odelenja. Uprava Nirburgringa je ranije ove godine počela da klasifikuje pokušaje obaranja rekorda, a rezultat koji je postigao RS Q8 je zvanično potvrđen.

Prethodno rekordno vreme u klasi SUV modela postavio je u novembru prošle godine Mercedes-AMG GLC63 S – 7:54.40.

“Pored merenja vremna zasnovanog na kalibrisanoj tehnologiji, zvanične pokušaje obaranja rekorda i merenja krugova nadgleda i notar. Pored nadzora nad merenjem vremena, vrši se, između ostalog, i provera vozača i vozila u vezi sa njihovim serijskim/proizvodnjim stanjem”, piše na veb sajtu uprave legendarne staze.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here