Nove skice Kia Optime

0
127

Kia je objavila skice nove generacija modela Kia Optima i potvrdila da je prikazani izgled veoma blizak proizvodnoj verziji.

Nova Optima ima elegantne bočne linije, sa naglašenim zadnjim blatobranima. Krov je urađen u stilu kupea, a zadnji kraj je kratak, dok se svetlosne grupe protežu čitavom širinom. Sportski izgled postignut je ugradnjom difuzora i integrisanih cevi izduvnog sistema.

Ranije objavljene skice otkrivaju agresivniji izgled prednjeg kraja, sa velikim usisnicima vazduha. Rešetka je naglašenija nego ranije i predstavlja evoluciju dosadašnjeg stilskog izraza “tigrov nos”. Redizajnirana prednja svetla imaju male lampe sa LED dnevnim svetlima.

Kia je u kabini primenila moderniji stil sa digitalnom instrument tablom i ekranom za multimedijalne sadržaje pored nje. Centralna konzola izgleda jednostavno i sadrži rotacioni kontroler sa nekoliko tastera.

Za sada nema zvaničnih informacija o pogonskom sistemu, ali se mogu očekivati unapređene verzije hibridnih i plag-in hibridnih agregata. Premijera nove Kia Optime očekuje se sledeće godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here