BMW M2 CS

0
152

BMW je predstavio M2 CS, model iz ograničene serije koji je namenjen prvenstveno vožnji na stazama. Zvanična premijera uslediće na Sajmu automobila u Los Anđelesu, a prodaja u Evropi kreće u aprilu sledeće godine po početnoj ceni od oko 80.000 EUR.

M2 CS se razlikuje od M2 Competition po seriji unapređenja na karoseriji, poput karbonom ojačanog plastičnog poklopca motora , centralnog usisnika i karbonskog krova. Poklopac motora upola je lakši od čelične strukture u M2 Competition.

Dodatne razlike su u novom spliteru na prednjem kraju, novom spojleru na poklopcu prtljažnika i multikanalnom difuzoru. Svi ovi elementi napravljeni su od karbonskih vlakana i doprinose povećanju vertikalne sile koja pritiska automobil. Paket je zakoružen kovanim aluminijumskim felnama od 19 inča u crnoj ili mat zlatnoj boji, u kombinaciji sa četiri boje karoserije.

Motor iz M odelenja sa oznakom S55 je prerađen i ima izduvni sistem sa dve grane i leptirima kojima se regulište zvuk. Trolitarski redni šestocilindarski benzinski motor sa dva turba proizvodi 450KS pri 6250 obrtaja. To je 40KS više od M2 Competition, a maksimalni obrtni momenat ostaje 550Nm.

Standardni menjač je šestostepeni manuelni, a opciono se može dobiti sedmostepeni automatik sa dvostrukim kvačilom. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h traje 4,2 sekunde za maneuelni menjač, odnosno okruglo 4 sekunde za automatik.

Sa Driver’s paketom, koji donosi Michelin Pilot Sport Cup 2 pneumatike dimenzija 245/35 napred i 265/35 nazad, maksimalna brzina je 278km/h. Potrošnja sa manuelnim menjačem je 10,2l/100km, a emisija CO2 je 233g/km. Sa automatskom transmisijom, M2 CS troši 9,4l/100km i emituje 214g/km CO2.

BMW M2 CS je dobio adaptivno M ogibljenje sa tri režima podešavanja: Comfort, Sport i Sport+. Tu su i M Sport kočnice, sa čeličnim diskovima od 400mm i šestoklipnim čeljustima napred i 380mm i četvoroklipnim čeljustima nazad.

Jedinu uštedu u težini i to od 22kg u odnosu na M2 Competition donosi opcija karbon-keramičkih kočnica, pošto su M ogibljenje i M sportska sedišta deo standardne opreme. M2 CS je u kabini dobio karbonsku centralnu konzolu, M Sport sedišta iz modela M4 CS, ako i adaptivna LED svetla i Harman Kardon audio sistem.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here