Električni Renault City K-ZE stiže u Evropu

0
98

Renaultov mali električni model City K-ZE biće unapređen radi planirane prodaje u Evropi pod značkom Dačije. Renault je saopštio da će ovaj model, adaptiran za Evropu, biti početna tačka mobilnosti sa nultom emisijom gasova.

K-ZE je mali SUV iz A segmenta, koji se u Kini prodaje po ceni od oko 8000 EUR. Prema rečima Renaultovog šefa odelenja za električna vozila Žila Normana, specijalna verzija ovog modela stići će u Evropu.

Evropska verzija verovatno će imati više bezbednosne opreme, a moguća i poboljšanje autonomije, koja trenutno iznosi 250km. Umerena autonomija omogućava Renaultu da cenu zadrži relativno niskom, a Norman kaže da je veća autonomija manje važna zato što je ovde reč o gradskom modelu.

U kineskoj specifikaciji, K-ZE ima električni motor od 45KS i 120Nm.

K-ZE je dizjaniran kao globalni model, a inženjerski posao obavljen je u nekoliko formi. Sve će se proizvoditi u samo jednoj fabrici – u kineskom Šijanu, radi smanjenja troškova.

U Renaultu veruju da bi ovakav tip električnog vozila mogao da bude idealna osnova za sistem zajedničkog korištenja automobila, čemu će u budućnosti naročito biti naklonjeni mladi, koji su manje zainteresovani za kupovinu vozila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here