Tokio: Nova Honda Jazz

0
194

Honda je na Sajmu automobila u Tokiju predstavila novu generaciju modela Jazz (u Japanu Fit), koja stiže na tržište samo u hibridnoj varijanti. Japanaska kompanija je saopštila da četvrta generacija ovog superminija “podiže nivo u smislu udobnosti i uživanja vozača”.

Model će se u Evropi prodavati samo sa hibridnim pogonom, koji je sličan jedinici iz CR-V hibrida, samo je smanjen radi primene u manjem vozilu. Honda je saopštila da novi pogon “pruža izuzetnu kombinaciju ubedljivosti performansi bez naprezanja i impresivne ekonomičnosti”.

Detaljni nisu objavljeni, ali se očekuje da će Jazz koristiti jednolitarski ili 1,5 litarski benzinski motor i električni agregat.

Prema navodima proizvođača, novi Jazz nudi komfor sličan limuzinama iz premijum segmenta. Zadržana je praktičnost podešavanja zadnjih sedišta.

Honda je nedavno objavila da će svi njeni motori sa unutrašnjim sagorevanjem u Evropi biti elektrifikovani. Posle lansiranja hibridnog Jazza 2020. godine, uslediće hibridni Civic 2021. godine. Sledeća generacija Accorda, koja će imati premijeru u Japanu u februaru, takođe će biti hibridna.

Direktor Honde Takahiro Hačigo potvrdio je u Tokiju da će sve buduće elektrifikovane Honde biti prodavane pod novom markom e:Technology, a modeli sa dvomotornim hibridnim sistemom imaće oznaku e:HEV.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here