Objavljene skice novog Volkswagen Golfa

0
167

Volkswagen je objavio skice spoljašnosti i unutrašnjosti osme generacije Golfa uoči zvanične premijere 24. oktobra. Nemačka kompanija je objavila da će novi Golf definisati trend kada prodaja počne u decembru.

Skice otkrivaju širi branik i uže svetlosne grupe koje se protežu celim prednjim krajem hečbeka. Nos je duži, a prednja maska postavljena je niže unutar branika nego do sada.

Skice stvaraju utisak da je Golf porastao zahavljujući većem međuosovinskom rastojanju, što znači da će putnici imati više prostora u kabini.

Prikaz kabine otkriva da će Gol doživeti veliki redizajn. Aktuelna konzola sa mnogo tastera zamenjena je tankom, horizontalnom površinom sa parom ventilacionih otvora i novom digitalnom instrument tablom koja je integrisana sa novim ekranom multimedije.

Šef Volkswagena Herbert Dis rekao je da će Golf biti potpuno povezan sa svetskom informacionom mrežom 24 časa dnevno, što sugeriše da će biti ugrađene najnovije tehnologije.

Sledeći Golf će uvesti Volkswagen u eru potpuno povezanih vozila sa povećanim funkcijama autonomne vožnje. Imaće više softvera nego ikada do sada. Uvek će biti onlajn, a njegov digitalni kokpit i asistencije biće merilo u smislu povezivanja i bezbednosti“, izjavio je Karlhanjc Hel, šef Volkswagenovog odelenja za manje automobile.

Volkswagen je saopštio da će novi Golf biti ponuđen sa proširenom serijom efikasnih motora i unapređenom tehnologijom ogibljenja koja će povećati agilnost na putu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here