Polestar 2 dobija Performance Pack

0
173

Električni Polestar 2, model iz ponude podmarke švedskog Volva, dobio je paket koji mu povećava performanse, a ponuda će biti aktuelna od lansiranja modela.

Performance Pack ne donosi povećanje snage, ali ovaj sportski SUV u standardnoj varijanti već raspolaže sa 408KS i 660Nm. Izmene su fokusirane na šasiju i dodatke u kabini.

Paket obuhvata Ohlins podesive amortizere, aluminijumske felne od 20 inča i Brembo kočnice sa četvoroklipnim čeljustima na prednjoj osovini, kao i ukrase zlatne boje na pojasevima i kapicama ventila na pneumaticima.

Joakim Ridholm, šef odeljenja za razvoj šasije u Polestaru, izjavio je da je paket razvijen da bi se osiguralo da Polestar 2 pruži idealnu kombinaciju udobnosti i performansi, što je opisao kao “zlatnu vožnju”.

Cena ovog paketa biće oko 4.500 EUR dolara, a ranije je potvrđeno da će početna cena modela u Evropi biti oko 60.000 EUR.

Za sada je najavljen samo jedan pogonski sklop, koji se sastoji od litijum-jonske baterije od 78kWh i po jednog elektro-motora na svakoj osovini. Ubrzanje od 0-100km/h trebalo bi da bude kraće od 5 sekundi, a kombinovana autonomija po hladnom vremenu 375km.

Proizvodnja Polestara 2 kreće početkom 2020. godine u Volvovoj fabrici u kineskom gradu Luićao. 2022. godine stiže i SUV model Polestar 3, a Polestar 1 već se proizvodi u kineskom Čangduu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here