Audi nagovestio električni model nove generacije

0
276
NAS SPONZOR

Audi je ovom slikom najavio električni model nove genercije, koji će biti napravljen na novoj PPE platformi, koju ovaj proizvođač razvija zajedno sa Porscheom.

Vozilo koje za sada nema ime pozicionirano u pozadini je demonstracija Audijevog pristupa elektrifikaciji u budućnosti. Ispred koncepta su e-tron, budući e-tron GT i Q4 e-tron.

Otkriveni deo koncepta nagoveštava novu masku kakvu Audi razmatra za svoje električne modele, sa zatvorenim panelom koji menja usisnike. Tamno područje oko ivice okvira moglo bi da bude rešenje za neophodno hlađenje

Za sada nema zvaničnih informacija ovom automobilu, osim što se zna da će koristiti PPE platformu, koju Audi i Porsche razvijaju s ciljem da njihovi električni modeli imaju što veću autonomiju i da budu što prefinjeniji u vožnji.

Izvori iz Audija kažu da je rad na konceptu u početnoj fazi, ali da se u dizajniranju prednjeg kraja otišlo dalje nego kada je reč o ostalim segmentima automobila.

PPE (Premium Platform Electric) platforma je dizajnirana na način da bude komplementarna sa šasijom J1 iz nedavno predstavljenog Porsche Taycana i e-trona GT. PPE moće da podrži više karoserijskih oblika, ukljućujuči limuzine i SUV modele.

Prethodni tekstDacia Piknik na Fruškoj gori
Sledeći tekstObjavljene skice novog Volkswagen Golfa

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here