Veliko interesovanje za Peugeot e-208

0
272

Peugeot je planirao da 10% odsto proizvodnje novog 208 bude posvećeno električnoj verziji, ali početno interesovanje za ovaj model sugeriše da bi taj procenat mogao da bude mnogo veći, saopštio je direktor francuske kompanije Žan-Filip Imparato.

Od 40.000 potvrđenih prijava koje smo dobili, polovina je bila za e-208. Četvrtina narudžbina koju smo primili bila je za e-208“, rekao je Imparato Automotiv njuzu (Automotive News). On je priznao da je prerano da se kaže da li će ukupna planirana proizvodnja ovog električnog modela biti veća od inicijalnog plana ili je reč samo o trenutoj popularnosti nove tehnologije koja privači kupce.

Moj rad je zasnovan na činjenicama. Jedina činjenica koju imamo u ovom trenutku je da možemo da povećamo proizvodnju e-208 na 20% od oko 300.000 jedinica godišnje“, rekao je direktor Peugeota.

Peugeot će ostvarivati zaradu i prema dosadašnjem planu o 10% proizvodnje verzije sa električnim pogonom, pa mu procentualno povećanje nije potrebno da bi bio u plusu.

Da bi privukao kupce novim e-208, Peugeot se fokusirao na ukupnu cenu vlasništva, za koje ovaj proizvođač tvrdi da je na nivou modela sa benzisnkim motorom zapremine 1,2 litra i 130KS, sa osmostepenim automatskim menjačem.

U proseku, uz depozit od 3.500 EUR, e-208 će koštati manje od 400 EUR mesečno širom Evrope, koliko se plaća i za benzinski model, saopštio je Peugeot. Imparato je rekao da je rezidualna vrednost električnog modela veća za oko 2.000 EUR u poređenju sa benzinskom varijantom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here