PočetnaTekstoviAuto-Moto IzveštajiNajbolje od BMW – na Navak-u

Najbolje od BMW – na Navak-u

-

Delta Motors je iskoristio poslednje lepe dane jeseni kako bi predstavio nove modele serije 1, novi X6 i novi Gran Coupe serije 8. Promocija je bila organizovana u prigodnom ambijentu centra Navak.

Prijatelji marke, kupci i poznate ličnosti su tokom nekoliko dana bile u prilici da se upoznaju sa novitetima iz BMW i MINI ponude koji su za ovu priliku bili raspoloživi za organizovane vožnje u okolini Subotišta, dok su novinari imali priliku da se fokusiraju samo na četiri modela iz M odeljenja, a koje smo probali na samoj stazi Navak.

Glavne zvezde su trebale da budu novi BMW serije 1, novu generacija modela X6 i novi Gran Coupe serije 8, koje smo imali prilike da detaljno upoznamo na zvaničnoj prezentaciji održanoj u konferencijskoj sali centra Navak. Da, novi BMW modeli su zaista prepuni opreme poput novih LED svetala koja su raspoloživa u X6 i seriji 8, razni sistemi za aktivnu i pasivnu pomoć vozaču, izuzetni luksuz čak i u seriji 1, a posebno u X6 i seriji 8 uključujući i ručice menjača izrađene od Svarovski kristala su svakako bile jako važne za čuti, videti, ali i osetiti.

Međutim, prave zvezde dana su svakako bili M4 Competition, M5, X4M i 850m koje smo imali prilike da isprobamo na stazi. Nove generacije M modela su sada u većini opremljene xDrive pogonskim sistemom koji značajno olakšava „spuštanje“ snage na podlogu – jer te snage sada ima u izobilju. Iako bi M4 i M5 sigurno trebali da budu vrlo zanimljivi, X4M je zapravo bio naš prvi izbor jer smo u redovnom testu BMW X4 modela zaključili da je u pitanju vrlo kompetentna šasija spakovana u, po nama, ne tako privlačnu karoseriju. Rečeno, učinjeno – 470KS u kompakt SUV šasiji svakako donosi neke vrlo zanimljive situacije gde ukoliko vozači M4 (iza nas) i M5 (ispred nas) nisu potpuno skoncentrisani – X4M nema nikakav problem da nadmaši daleko prestižniju „stariju braću“.

Nakon toga smo se prebacili u podjednako zanimljivu opciju – BMW 850M koji je takođe „pucao“ od snage sa 530 KS na dohvat desne noge. Grand Hotel, pardon Gran Coupe karoserija uparena sa V8 twin turbo motorom, automatskim menjačem i xDrive pogonom nudi izuzetne performanse koje su prilično dobro maskirane udobnim sedištima i odličnom izolacijom. Bugarski instruktor je  takođe vozio 850M, a kao što možete videti/čuti, naglašava da se xDrive automobili voze malo drugačije kako bi se u potpunosti iskoristio potencijal koji imaju, a minimizovao hendikep težine.

Nemanja Šarović
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -