Bollinger predstavio B1 i B2

0
230
NAS SPONZOR

Nova američka kompanija Bollinger predstavila je električni SUV i pikap model B1 i B2. Proizvođač tvrdi da su ovo najsposobnija električna vozila za kretanje van puteva u svetu.

Oba modela imaju karoserije koje se mogu dodatno konfigurisati, jednostavan enterijer i najveću nosivost i performanse za vožnju van puteva u klasi. B1 i B2 dele isti električni pogon sa baterijom od 120kWh, po jednim električnim motorom na obe osovine, pogonom na svim točkovima i regenerativnim kočenjem.

Bollinger je saopštio da motori proizvode 610KS i 906Nm i da oba vozila ubrzavaju od 0-100km/h za 4,5 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 160km i autonomiju od 320km. Bateriju je moguće puniti preko konvencionalne kućne utičnice ili brzog punjača preko komercijalnog CCS porta. Punjenje baterije traje 10 sati na kućnoj mreži ili 75 minuta preko brzog punjača.

B1 ima menjač sa po jednim stepenom prenosa za veće brzine i niže obrtaje, približno 50:50      distribuciju težine, prilazne i silazne uglove od 52 i 43 stepena, što su vrednosti koje nadmašuju novi Land Rover Defender. B1 ima duži međuosovinski razmak, pa su njegovi uglovi nešto slabiji, ali će kasnije biti predstavljena kraća verzija sa dvoja vrata.

B1 i B2 imaju prozore, vrata, zadnja sedišta i krovne panele koji se mogu ukloniti, a isto važi i za vetrobran. Standardna oprema obuhvata aluminijumske felne od 17 inča, klima uređaj, bluetooth i šest utičnica od 110V u kabini. Kupci mogu da odaberu i grejanje sedišta i stakleni krov.

Kabina nema mnogo toga osim analogne isntrument table, kožom presvučenog upravljača i četiri sedišta. Oba modela imaju prostore koji se protežu sredinom čitavih vozila. B1 može da preveze predmete dužine do 5 metara, a B2 skoro 6 metara. Oba modela mogu da prime teret do 2360kg, a maksimalna vučna sila im je 3400kg. Klirens je 38cm.

Kompanija prima narudžbine, a proizvodnja kreće sredinom sledeće godine. Za sada je prioritet američko tržište, ali Bollinger planira da ih prodaje i u inostranstvu.

Prethodni tekstF1: Meklaren i Mercedes ponovo sarađuju
Sledeći tekstNovi rekord Koenigsegg Regere 0-400-0

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here