F1: Meklaren i Mercedes ponovo sarađuju

0
312
NAS SPONZOR

Meklaren i Mercedes će od 2021. godine obnoviti saradnju u F1, nakon 7 godina “pauze”. Posle loših sezona sa Hondom i ne baš sjajne saradnje sa Renoom, Meklaren se vraća Mercedesu a saradnja će trajati barem tri godine.

Poslednji put su Mercedes i Meklaren sarađivali 2014. godine u prvoj godini turbo V6 agregata, a nakon toga Meklaren je odabrao Hondu. Saradnja koja nije baš bila sjajna, svi pamtimo Alonsovo kukanje na agregat Honde i poređenje sa F2 mašinama, a ni silna odustajanja nisu pomogla da ova saradnja opstane. Prebacivanje na Reno je nešto što se ocenjivalo kao potencijalno dobra saradnja i definitivno Meklaren i jeste bolja ekipa od one koja se uparivala sa Hondom, ali je i to slab rezultat za ime kao što je Meklaren. Dolazak Andreasa Sejdla na čelo ekipe je zapravao donelo i povratak na Mercedes posle, kada se podvuče crta, neuspešne saradnje sa Renoom. Ovo znači da će Reno u novu eru pravila od 2021. krenuti samo sa fabričkom ekipom i neće imati privatnu ekipu koja će koristiti njihove agregata…solidan udarac na finansijski aspekt cele F1 priče, ali i na aspekt testiranja.

Ono što u Meklarenu naglašavaju kao razlog je to da je Mercedes ipak “reper” kada su performanse u pitanju, a da Reno ipak ne može da ih dovede na mesto u F1 na koje ekipa iz Vokinga pretenduje. Činjenica je da je Reno doneo dosta više Meklarenu od onoga što im je donela Honda, ali sada ta ista Honda daje rezultate Red Bulu. Reno se popravlja, ali nedovoljno brzim tempom, a da je Meklaren odradio svoj domaći govori i činjenica da redovno dobijaju duele na stazi koje Sajnc i Noris vode sa Renoovm pulenima, Hulkenbergom i Rikardom.

Meklaren i Mercedes su imali vrlo lepu i plodonosnu saradnju koja im je od 1995. do 2014. donela tri titule u poretku vozača.

Prethodni tekstDačija Duster je naprodavaniji SUV u Evropi
Sledeći tekstBollinger predstavio B1 i B2

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here