Novi rekord Koenigsegg Regere 0-400-0

0
181

Koenigsegg je oborio sopstveni rekord u ubrzanju od 0 do 400km/h i ponovnom zaustavljanju modelom Regera, koji je to postigao za samo 31,49 sekundi. Dosadašnji rekord držala je Agera RS vremenom 36,44 sekundi, a postignut je pre dve godine.

Prilikom postizanja novog najboljeg vremena, Regeri je bilo potrebno 22,87 sekundi da dostigne 400km/h, a potom još 8,62 sekunde da se zaustavi. Koenigsegg je obavio test na domaćem terenu u Švedskoj koristeći sekciju starog vojnog aerodroma.

Šef kompanije Kristijan von Koenigsegg izjavio je da je površina bila toliko gruba da je vozač morao da manevriše i izbegava neravnine i da bi Regera postigla još bolji rezultat u idealnim uslovima.

U vreme kada je Agera RS postavila rekord, to čak nije ni bio najbrži model u ponudi ovog proizvođača. U to vreme, Agera RS nadmašila je i Bugatti Veyrona.

Regera ima petolitarski V8 motor koji proizvodi 1100KS pri 7800 obrtaja. Elektromotori proizvode dodatnih 707KS, a sistem ukupno može da isporuči 1807KS i kombinovani obrtni momenat od 2098Nm. Automobil nema klasični menjač, nego koristi sistem nazvan Direct Drive, koji se sastoji od jednobrzinskog reduktora i hidrauličnog kvačila.

Koenigsegg tvrdi da ovo rešenje rezultuje 50% manjim gubitkom energije u poređenju za konvencionalnim menjačima, a i ubrzanje se odvija više linearno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here