Maserati planira hibridne i električne modele

0
181

Maserati je objavio detalje o budućim proizvodnim planovima, koji obuhvataju porodicu Maserati Blue električne i hibridne modele, koji će biti osnova ponude ovog proizvođača do 2022. godine.

Italijanska marka saopštila je da ima ambicije u pogledu razvoja autonomne vožnje i objavila investicioni plan za svoju proizvodnu bazu u Italiji.

Prvi model u planu za elektrifikaciju je limuzina Ghibli, koja će dobiti prvi Maseratijev hibridni pogon 2020. godine. Potom će uslediti jedan sportski model, dizajnerski zasnovan na konceptu Alfieri. Ovaj automobil će se proizvoditi u fabrici u Modeni.

Šef kompanije Timoti Kuniskis ranije je potvrdio da će se u ponudi naći kupe i kabriolet verzija Alfierija. Kupci će moći da biraju između više pogonskih opcija koje će razviti Ferrari, uključujući i potpuno električnu, koja će ubrzavati od 0-100km/h za oko dve sekunde.

Ponuda će kasnije biti proširena i SUV modelom srednje veličine, koji će se prodavati uz Levantea. Očekuje se da će taj novi model imati plag-in hibridni pogon iz Ghiblija, ali ne i potpuno električnu verziju. Novi SUV će se proizvoditi i fabrici Kasano u Italiji, za čiju modernizaicju je izdvojeno 710 miliona EUR.

Maserati će zameniti i aktuelne modele GranTurismo i GranCabrio novim GT električnim modelima, kabrioletom i kupeom. Kompanija je saopštila da će ovi modeli uvesti Maserati u eru potpune elektrifikacije.

Dizelski motori biće eliminisani iz ponude ove marke i zamenjeni Maserati Blue podmarkom koja obuhvata plag-in hibridne i potpuno električne modele. Sve buduće pogonske jedinice će razviti i proizvoditi Ferrari, uključujući one za električna vozila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here