Potvrđena nova generacija Toyote GT86

0
155

Toyota i Subaru su objavili detalje o širenju svog zajedničkog rada, uključujuči potvrdu razvoja nove generacije modela Toyota GT86 odnosno Subaru BRZ. Pored zamena za ove sportske kupe modele umerene cene, dodatna saradnja odnosi se na hibridne i baterijske električne pogone na svim točkovima.

Buduća Toyota GT86 i njen sestrinski Subaru model zadržaće šasiju sa pogonom na zadnjim točkovima, ali će se verovatno voditi računa da se snagom i performansama ne približe previše skupljoj Toyoti Supri.

Više detalja za sada nije poznato, a automobilska zajednica spekuliše da će za motor budućeg kupea biti zadužen Subaru, zbog niskog težišta i kompaktnih dimenzija njegovog bokser agregata. U Toyoti kažu samo da se zamena može očekivati na kraju uobičajenog proizvodnog veka aktuelnog modela, što ukazuje na 2020. godinu. GT86 je na tržištu od 2012. godine.

Partnerstvo dve kompanije dovešće do širenja Toyotine hibridne tehnologije i stručnosti u Subarueove modele, do će se legendarni simetrični pogon na svim točkovima ovog proizvođača naći u modelima japanskog giganta.

Prema novom dogovoru, Toyota preuzima 20% udela u Subaruu, uključujući glasačka prava u njegovom upravnom odboru, a Subaru stiče finansijski ekvivalentan udeo u Toyoti i glasačka prava u vrednosti od 3,17%.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here