Volvo najavio električni XC40

0
173

Volvo je saopštio da će sledećeg meseca predstaviti svoj prvi potpuno električni model XC40, koji će biti „jedan od najbezbednijih automobila na putu“. Ovaj model pridružiće se nedavno predstavljenom XC40 TS plag-in hibridom modelu kada prodaja počne krajem 2020. godine.

Volvo je temeljno preradio podvozje automobila i učinio ovo vozilo veoma bezbednim. Revizija obuhvata redizajn prednje strukture za sudar, koja je ojačana da bi se kompenzovalo odsustvo konvencionalnog motora. Volvo je razvio jedinstvenu aluminijumsku zaštitnu ćeliju za putnike koja ih odvaja od baterijskog pakovanja.

Volvo je preradio i zadnju strukturu XC40 da bi mogao da ugradi električni motor. Baterijski paket u podu vozila doprineo je spuštanju težišta, a u Volvu kažu da to dodato otežava prevrtanje.

Električni XC40 će biti prvo vozilo koje koristi novi Volvov napredni sistem koji pomaže vozaču, a sastoji se od serije radara, kamera i ultrazvučnih senzora. Volvo je saopštio da se ova tehnologija može proširiti i da postavlja temelj budućih autonomnih vozila ove marke.

Nisu poznati detalji o pogonu, ali se na osnovu objavlene slike može zaključiti da će se snaga prenositi na sve točkove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here