Mitsubishi najavio SUV koncept

0
469
NAS SPONZOR

Mitsubishi će na Sajmu automobila u Tokiju sledećeg meseca predstaviti novi kompaktni plag-in hibridni SUV koncept. Slika vozila čije ime još nije otkriveno nagoveštava novu generaciju plag-in hibridnog pogona na svim točkovima za modele manje od Outlandera.

Nova hibridna tehnologija biće kompaktnija i lakša od sadašnjeg Mitsubishijevog rešenja, koje je premijerno prikazano u Outlanderu PHEV. Prema najavama, novi pogon na svim točkovima biće efikasniji u urbanim sredinama i sposobniji kada se vozi van puteva.

Mitsubishi nije objavio nikakve tehničke detalje o novom hibridnom sistemu. Sadašnji sistem kombinuje 2,4 litarski benzinski agregat i dva električna motora sa baterijom od 13,8kWh.

Koncept bi mogao da bude najava za model Eclipse Cross sadašnje ili sledeće generacije. Izvori iz Mitsubishija potvrdili su da će Eclipse Cross u budućnosti biti ponuđen sa plag-in hibridnom tehnologijom.

U najavi su tri nova SUV modela: ASX, Eclipse Cross i Outlander. ASX će biti ponuđen sa potpuno električnim pogonom u sledećoj generaciji.

Prethodni tekstF1: Hamilton pobednik u Rusiji, fijasko Ferarija
Sledeći tekstVolvo najavio električni XC40