Continental zatvara fabrike u Evropi

0
209

Continental planira desetogodišnji proces restrukturisanja poslovanja koji će rezultovati zatvaranjem fabrika u Evropi i Americi u pokušaju da se obnovi profitabilno poslovanje u vreme kada se prodaja automobila usporava na ključnim tržištima.

Kompanija nije saopštila koliko će radnih mesta biti izgubljeno, ali se procenjuje da će globalno biti pogođeno 20.000 od 244.000 radnika ove kompanije. Restrukturisanje će obuhvatiti 7.000 zaposlenih u Nemačkoj, gde Continental zapošljava 62.000 ljudi.

Među fabrikama koje će biti obuhvaćene su pogoni za proizvodnju pumpi visokog pritiska, dizelskih i benzinskih injektora, kao i hidrauličnih kočionih sistema.

Direktor kompanije Elmar Degenhart rekao je da će Continental smanjiti broj zaposlenih i da će ponuditi alternativne poslove gde to bude moguće, ali nije odbacio ni mogućnost direktnog uručivanja otkaza.

Continental je saopštio da će u budućnosti više novih zapošljavanja biti u segmetu visoke tehnologije, poput softverskog inženjeringa. Ovaj proizvođač autmobilskih komponenti planira da uloži oko 1,1 milijardi EUR do 2029. godine u proces restrukturisanja, da bi od 2023. godine počeo da ostvaruje uštedu od 500 miliona EUR godišnje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here