Novi Volkswagen Golf – špijunski snimci

0
102

Osma generacija Volkswagen Golfa snimljena je skoro bez ikakve kamuflaže tokom završnih testova pre premijere za nekoliko sedmica. Da bi zadržao Golf na čelu svog tržišnog segmenta, Volkswagen je potpuno redizajnirao novu generaciju spolja i unutra, preradio motore i elektronske sisteme.

Akcenat će biti na hibridnom pogonu i smanjenju težine uporedo sa ofanzivom ovog proizvođača u segmentu električnih vozila. Nemačka kompanija će diverzifikovati plag-in modele, ali neće praviti direktnu zamenu za e-Golf da bi dala više prostora novoj porodici električnih vozila.

U pripremi je i varijanta visokih performansi, a GTI je već uočen tokom testiranja na stazi Nirburgring. Najavljen je i još snažniji Golf R, koji će se približiti Audiju RS3 sa motorom od oko 400KS.

Novi Golf proizvodiće se na MQB modularnoj platformi, koja će biti osnova većine budućih Volkswagenovih modela . Na prednjoj osovini se očekuje MacPherson ogibljenje, a na zadnjoj torziona šipka ili multilink sistem, zavisno od vrste pogona.

Novi Golf koristiće u većoj meri motore sa tri cilindra u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim ili automatskim menjačem sa dva kvačila. U ponudi će se naći i 1,5 litarska turbo jedinica, kao i nekoliko dizelskih varijanti. GTI će koristiti dvolitarski turbo agregat uz manje povećanje snage sa sadašnjih 245KS.

Kabina je dobila dosta izmenjen izgled sa većim akcentom na digitaizaciji i dominantnim ekranima na centralnij konzoli. Izgleda d aje broj tastera i prekidača sveden na apsolutni minimum, pa su tako ispod ekrana preostale samo komande grejanja i hlađenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here