Frankfurt: Alpina B3 Touring

0
336
NAS SPONZOR

Alpina je na Sajmu automobila u Frankfurtu predstavila svoju verziju karavanske BMW Serije 3 pod imenom B3 Touring. Automobil stiže sa stilskim izmenama, više snage i prerađenom šasijom. Prodaja kreće početkom sledeće godine, a prve isporuke se očekuju do leta 2020. godine.

Stilske izmene obuhvataju nove felne od 19 inča, suptilni aero paket, veće četvorostruke cevi izduvnog sistema i preoblikovani zadnji kraj sa krovnim spojlerom. Kupci mogu da odaberu i nove felne prečnika 20 inča.

Za pogon se koristi tjunirana verzija BMW twin turbo rednog trolitarskog benzinskog motora. On ovde ima poboljšan sistem hlađenja, prerađen izduv, par izmenjenih turbina i remapiranu ECU jedinicu. Agregat sada proizvodi 460KS i 700Nm. Alpina je saopštila da maksimalna brzina premašuje 300km/h.

Snaga se šalje na sva četiri točka preko novog osmostepenog automatskog menjača koji je razvijen sa nemačkim specijalistima ZF. Zadnja osovina B3 Touringa ima i elektronski kontrolisani diferencijal ograničenog proklizavanja, za koji Alpina navodi da poboljšava stabilnost u krivinama i trakciju.

Pored starije B3 limuzine, novi B3 Touring dolazi sa serijom izmena na šasiji. Među njima su širi kolotrag, duži međuosovinski razmak, Pirelli P Zero pneumatici, kruće Eibach opruge, adaptivni amortizeri, veći kočioni diskovi i četovroklipne čeljusti. Alpina je na listu dodatne opreme stavila set laganih, ventilisanih kočionih diskova.

Kabina je dobila par unikatnih sportskih sedišta presvučenih kožom, i ručno šivenu kožu na upravljaču, potom Alpina pločice i nove tepihe sa Alpininim amblemima. Kupci dobijaju i 12,3 digitalnu instrument tablu i novi BMW iDrive multimedijalni sistem.

Podaci o ubrzanju i maksimalnoj brzini verovatno će biti objavljeni naknadno.

Prethodni tekstFrankfurt: Byton M-Byte
Sledeći tekstNovi Volkswagen Golf – špijunski snimci

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here