Frankfurt: Byton M-Byte

0
259
NAS SPONZOR

Kineska kompanija Byton prikazala je na Sajmu automobila u Frankfurtu električni SUV model M-Byte, koji stiže na evropsko tržište tokom 2021. godine. Izložena je proizvodna verzija sa autonomijom od 460km.

Najupečatljiviji element ovog automobila je zakrivljeni OLED 4k ekran dijagonale 48 inča, koji se proteže širinom cele centralne konzole. Njime se upravlja preko dva dodatna ekrana, od kojih je jedan postavljen na upravljač.

Automobil će se proizvoditi u novoj fabrici u kineskom Nanđingu, a postrojenje ima kapacitet od 300.000 vozila godišnje. Prve isporuke kineskim kupcima modela M-Byte uslediće do sledećeg leta.

U kompaniji kažu da će ogromni ekran u kabini biti zaštitini znak ove marke i da je planirano da se nađe u još dva modela – limuzini K-Byte i SUV sedmosedu. Dizajn ovih modela privodi se kraju u studiju u Minhenu.

Glavni tehnički službenik Dejvid Tvohig izjavio je da kompanija želi da postigne visok stepen udobnosti i prefinjenosti umesto da se nadmeće u performansama sa ostalim električnim modelima. Automobl će imati konvencionalne čelične opruge i amortizere i neće postojati opcija vazdušnog ogibljenja.

M-Byte će koštati oko 45.000 EUR u Evropi, a za sada nisu objavljene specifikacije niti konkrente cene.

Prethodni tekstF1: Leklerk prvi na startu u Singapuru
Sledeći tekstFrankfurt: Alpina B3 Touring

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here