Špijunski snimci Hyundaija i30

0
108

Korejski Hyundai posle premijere novog i10 radi na osveženoj verziji većeg hečbeka i30, koji dobija unapređene motore i novu tehnologiju.

Automobil će dobiti kozmetička zatezanja, poboljšane agregate i suštinski bolju tehnologiju da bi ostao konkurentan Volkswagen Golfu osme generacije, čija se premijera uskoro očekuje.

Uprkos kamuflaži, na osnovu ovih fotografija može se zaključiti da će intervencije zahvatiti prednji i zadnji branik, prednje svetlosne grupe, zadnji kraj i zadnja svetla. U najavi su i novi setovi aluminijumskih felni.

Novi i30 u kabini će dobiti poboljšani multimedijalni sistem čiji je centar ekran dijagonale 10,25 inča. Prvi put ovaj model će dobiti digitali instrument tablu. Motori će biti preuzeti iz aktuelnog modela, ali uz određena poboljšanja. Kupcima će biti ponuđena jednolitarska turbo trocilindrična benzinska jedinica, 1,4 litarski turbo četvorocilindrični benzinac i 1,6 litarski dizelski motor sa četiri cilindra.

Izvesno je da će i30 prvi put dobiti i hibridnu tehnologiju, konkrento sistem iz IONIQ-a od 140KS, koji sadrži elektor motor od 33,5kW i litijum-jonsku bateriju od 8,8kWh. Snaga će se prenositi na prednje točkove šestostepenim menjačem sa dva kvačila.

Kasnije će biti ponuđen i snažniji i30 N sa atraktivnijim aero paketom i prerađenom verzijom aktuelnog turbo dvolitarskog benzinca sa četiri cilindra, poboljšanim ogibljenjem i nešto boljim kočnicama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here