Frankfurt: Ford Puma Titanium X

0
188

Fordova je na Sajmu automobila u Frankfurtu predstavio kompaktni krosover Puma u najvišoj specifikaciji opreme Titanium X, koja donosi maksimalnu udobnost i mnogo nove tehnologije.

Puma među prvim Fordovim modelima dobija sofisticiranu laku hibridnu arhitekturu u kojoj se kombinuju jednolitarski EcoBoost benzinski motor i integrisani starter/generator od 11,5kW. Ovaj element moe da generiše ili skladišti energiju koja se inače gubi tokom kočenja u litijum-jonsku bateriju sa vazdušnim hlađenjem.

Uskladištena energija koristi se za povećanje obrtnog momenta pri normalnoj vožnji i ubrzavanju, kao i za napajanje električnih uređaja. Pogonski sklop dolazi u specifikaciji od 125KS i 153KS. Efikasnost benzinskog agregata poboljšana je za 9%.

Puma Titanium X je prvi Ford koji dolazi sa presvlakama sedišta koje se mogu skinuti i oprati, a funkcija masaže u sedištima je novost u ovom segmentu. Sistem se kontroliše pritiskanjem tastera i funkcioniše u tri nivoa intenziteta i pravaca delovanja. Delovi sedišta mogu da se naduvaju da bi se dobila bolja potpora u gornjem, srednjem i donjem segmentu.

Kabina je opremljena bežični punjenjem telefona i premijum B&O audio sistemom, a tu je i Ford SYNC 3 multimedijalni sistem sa Apple Carplay i AndroidAuto tehnologijama. Dvozonski klima uređaj, automatski brisači i zadnji parking senzori kompletiraju paket. Utovar prtljaga olakšan je funkcijom otvaranja vrata bez korištenja ruku.

Karoserija je u ovom paketu opreme restilizovana naglašenijim blatobranima, biserno sivim felnama prečnika 18 inča, crnim i hromiranim eementima visokog sjaja na prednjoj masci i okvirima maglenki koje su integrisane u funkcionalne vazdušne kanale. isti tretman prošli su pragovi i zadnji difuzor. Grejani retrovizori sadrže indikatore skretanja i lampe koje osvetljavaju tlo kada se otvore vrata.

Standardne tehnologije koje pomažu vozaču obuhvataju kontrolu vožnje unutar saobraćajne trake sa pojačanom detekcijom ivice puta, čime se sprečava nekontorlisan silazak na šljunak ili travu. Tu je uobičajena asistencija koja upozorava na čeoni sudar sa detekcijom pešaka, koja prepoznaje ljude na samom putu, ali i pored kolovoza ako su ispred vozila. Puma sadrži i unapređenu tehnologiju sa širokougaonom kamerom koja bolje detektuje pokrete pešaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here