Frankfurt: SEAT Tarraco FR e

0
350
NAS SPONZOR

SEAT je na Sajmu automobila u Frankfurtu predstavio novu plag-in hibridnu verziju velikog SUV modela Tarraco sa sportskim FR trimom. Kombinacija pod oznakom FR e stiže u prodajne salone tokom 2020. godine, a kupci mogu da odaberu hibridni pogon nezavisno od novog trima i obrnuto.

Uvođenje plag-in hibridnog pogona u ovaj model je deo SEAT-ove strategije o elektrifikaciji, čiji je cilj predstavljanje šest potpuno električnih i hibridnih modela pre 2021. godine. Pogonski sistem sastoji se od 1,4 litarskog benzinskog turbo motora sa četiri cilindra, koji isporučuje 150KS, i elektro motora od 115KS koji je povezan sa litijum-jonskom baterijom od 13kWh.

Ukupna snaga sistema je 245KS i 400Nm, a SEAT je saopštio da to omogućava Tarracu ubrzanje od 0-100km/h za 7,4 sekundi i maksimalnu brzinu od 215km/h. Korištenjem samo električne energije moguće je preći 50km, a deklarisana emisija CO2 je 50g/km.

Novi  FR trim doneo je izmene na karoseriji ovog modela. Blatobrani su širi, zadnji spojler je veći, prednja maska je jedinstvena za ovu specifikaciju, a tu je i svetlosni pojas na zadnjem kraju. Novi set felni od 19 inča je deo standardnog paketa, a kupci mogu da odaberu veće felne od 20 inča.

U kabini, Tarraco je dobio ekran za multimediju dijagonale 9,2 inča, FR sportski upravljač, set aluminijumsih papučica i par električno podesivih sedišta presvučenih veštačkom kožom. Moguće je dodati i novi sistem za brže zagrevanje motora i kabine po hladnom vremenu.

Proizvodnja počinje sledeće godine, a cene, pune specifikacije pogona i više detalja o paketima opreme biće objavljeni naknadno.

Prethodni tekstFrankfurt: Volkswagen e-up!
Sledeći tekstFrankfurt: Ford Puma Titanium X

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here