Frankfurt: Volkswagen e-up!

0
283
NAS SPONZOR

Premijeru na aktuelnom Sajmu automobila u Frankfurtu imala je i nova generacija modela Volkswagen e-up!, koja sada sa jednim punjenjem baterije može da pređe 260km.

Osveženi model ima prerađeni električni pogon i povećanu autonomiju zahvaljujući bateriji većeg kapaciteta. Prodaja kreće u januaru 2020. godine, a početna cena kretaće se oko 25.000 EUR. Prve isporuke očekuju se na proleće.

E-up! je dobio povećanje baterije sa 18,7kWh na 32,3kWh. Volkswagen je saopštio da baterija može da se napuni do 80% za samo 60 minuta kada je priključena na brzi punjač od 40kW.

Električni motor kao i do sada proizvodi 83KS i 210Nm. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h poboljšano je za pola sekunde i iznosi 11,9 sekundi, a maksimalna brzina kao i do sada ostaje 130km/h.

U standardnu opremu spadaju automatski klima uređaj, upozorenje na napuštanje saobraćajne trake, Bluetooth konekcija i DAB radio. Umesto konvencionalnog multimedijalnog sistema, Volkswagen je ugradio “Maps + More” tehnologiju, da bi troškovi bili što niži.

Ovaj sistem sadrži nosač za pametni telefon na centralnoj konzoli i aplikaciju koja omogućava korištenje vozačevog telefona za navigaciju, medijske sadržaje i slušanje radija, a prikazuje i stanje napunjenosti baterije i ostvarivu kilometražu.

Volkswagen je saopštio da novi e-up! neće biti deo buduće porodice električnih vozila sa oznakom ID. Umesto toga, kompanija će napraviti potpuno novi električni supermini veličine Pola na MEB platformi.

Zajedno sa e-up! u Frankfurtu je premijerno prikazan i Škodin sestrinski električni model Citigo-e iV.

Prethodni tekstFrankfurt: Audi RS 7 Sportback
Sledeći tekstFrankfurt: SEAT Tarraco FR e

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here