Frankfurt: Audi RS 7 Sportback

0
312
NAS SPONZOR

Novi Audi RS 7 Sportback predstavljen je na Sajmu automobila u Frankfurtu sa istim četvorolitarskim V8 motorom iz modela RS 6 Avant i maksimanom brzinom od 300km/h.

U odnosu na standardni A7, RS verzija ima nešto širu karoseriju i pomenuti benzinski motor u kombinaciji sa lakom hibridnom tehnologijom. RS Sportback je stilizovan agresivnije u poređenju sa standradnim A7, a za vrhunske performanse pobrinulo se odeljenje Audi Sport.

Motor proizvodi 600KS i maksimalni obrtni momenat od 800Nm u rasponu od 2100 do 4500 obrtaja. Snaga se preko osmostepenog automatskog menjača šalje na sve točkove. Standardni RS 7 ograničen je na 250km/h, ali sa Dynamic paketom ta vrednost se diže na 280km/h, a sa Dynamic Plus na 300km/h.

Novi V8 motor u stanju je da isključi pojedine cilindre kada je motor rasterećen tokom vožnje u višim stepenima prenosa. Automobil može da se kreće korištenjem samo četiri cilindra, što se odražava povoljno na potrošnju goriva.

Novi laki hibridni sistem radi na 48V i povezan je sa alternatortom i litijum-jonskom baterijom u zavisnosti od odabranog režima vožnje. Automobil može da “krstari” ili da vrši rekuperaciju energije.

Prednji kraj je širi za 40mm od standardnog A7, a tu je i unikatna RS prednja maska sa trodimenzionalnim saćastim efektom i velikim otvorima za vazduh sa obe strane. LED prednja i zadnja svetla su standardna, ali imaju drugačiju sekvencu aktiviranja kada se automobil zaključava i otključava u poređenju sa regularnim A7.

Felne su prečnika 21 inč, ogibljenje je vazdušno, a paket je kompletiran novim zadnjim branikom sa dve izduvne cevi. Na listi dodatne opreme su felne od 22 inča, matriks LED prednja svetla i sportski izduvni sistem.

Audi je u kabinu ugradio par kožnih sportskih sedišta i upravljač sa zaravnjenim donjim delom, a kupci mogu da biraju između dva dizajnerska paketa. Novi režimi vožnje su RS1 i RS2  i omogućavaju vozaču da kreira svoje postavke i aktivira ih pritiskom jednog tastera. Digitalna instrument tabla ima novi RS dizajn, kao i menije multimedije.

Za razliku od starog, novi RS 7 Sportback može da se konfiguriše sa tri sedišta u zadnjem delu, a standardno se dobijaju dva sedišta.

Prethodni tekstFrankfurt: Mercedes-Benz GLE kupe
Sledeći tekstFrankfurt: Volkswagen e-up!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here