Frankfurt: Mercedes-Benz GLE kupe

0
326
NAS SPONZOR

Druga generacija modela Mercedes-Benz GLE kupe imala je premijeru na Sajmu automobila u Frankfurtu. Ovim je broj modela u Mercedesovom SUV katalogu povećan na osam, a ovaj sektor čini trećinu globane prodaje ove kompanije.

Iako deli osnovu sa standardnim GLE, GLE Coupe je 15mm duži i 63mm širi. Međuosovinski razmak mu je veći za 20mm od prethodne verzije, ali je 50mm kraći od standardnog GLE. Mercedes je saopštio da se ovo povoljno odrazilo naupravljanje i vizuelne proporcije.

Visina krova je 1722mm, štio je za 56mm niže od standardnog modela. Mercedes je saopštio da je aerodinamička efikasnost poboljšana za 9% u poređenju sa prethodnikom. Felne dolaze u veličini od 19 do 22 inča.

Enterijer je skoro identičan sa sestrinskim modelom. Raspored na centralnom panelu je isti, sa dva ekrana iod 12,3 inča i izdignutim centralnim segmentom i integrisanim rukohvatima. Sportska sedišta i napa kožom presvučeni sportski upravljač su jedinstvene karakteristike kupea. Na početku prodaje biće dostupan i Amazonov muzički servis.

Mercedes je saopštio da u kabini ima više prostora i da postoji “značajno bolji osećaj prostranosti” u poređenju sa prethodnm generacijom zahvaljujući većem međuosovinskom razmaku i širem otvaranju vrata. Prtljažnik je povećan za 5 litara, a sedišta se obaraju u odonsu 40:20:40. Kada su svi nasloni oboreni, prtljažni prostor veći je za 70 litara nego ranije. Donja linija prtljažnih vrata je niža, a vazdušno ogibljenje može da spusti zadnji kraj za 50mm na pritisak tastera.

Šasija GLE kupea drugačije je podešena nego kod standardnog modela kako bi se postigao više sportski i oštriji osećaj u vožnji. Dostupan je E-Active Body Control sistem koji omogućava individualnu kontrolu opruga i amortizera na svakom točku.

GLE kupe će na početku prodaje biti ponuđen sa dve verzije trolitarskog šestocilindričnog dizelskog motora, oba sa pogonom na svim točkovima. Osnovni 350d raspolaže sa 270KS i 600Nm, dok 400d ima 330KS i 713Nm. Deklarisana potrošnja gorva za obe varijante je 7,5 litara na 100km.

 

Prethodni tekstFrankfurt: Volkswagen ID.3
Sledeći tekstFrankfurt: Audi RS 7 Sportback

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here