Frankfurt: Restilizovana Opel Astra

0
214

Opel je na Sajmu automobila u Frankfurtu prikazao restilizovanu Astru. Izmene na karoseriji i u kabini nisu velike, ali je značajno promenjena ponuda motra i dorađeno je ogibljenje ugradnjom novih amortizera.

Jedina upadljiva novost spolja je novi izgled prednje maske, koji doprinosi nešto aerodinamičnijem izgledu. Kabina je prenesena iz aktuelne verzije, ali su izmenjeni paketi opreme. Osnovni donosi aluminijumske felne od 16 inča, ekran multimedije od sedam ična, klima uređaj i tempomat.

Viši paketi podrazumevaju navigaciju, kožni upravljač, podesivi naslon za ruku vozača, veći ekran multimedije (osam inča), grejanje upravljača i sedišta i kožni trim. Takođe, felne su dijagonale 17 ili 18 inča.

Na listi dodatne opreme su Bose audio sistem, bežično punjenje telefona i inteligentma matriks LED prednja svetla koja automatski ublažavaju snop pred dolazećim vozilom i smanjuju odsjaj za ostale učesnike u saobraćaju.

Benzinski motori sada su isključivo trocilindrične jedinice razvijene u Opelovom sedištu u Riselshajmu. U ponudi je motor zapremine 1,2 litra u specifikaciji od 110KS i 195Nm, kao i 130KS i 145KS. Potrošnja sve tri varijante je 5,5l/100km, a emisija CO2 je 99g/km.

Agregat zapremine 1,4 litra takođe proizvodi 145KS, ali ima veći maksimalni obrtni momenat od 236Nm. Njegov podrazumevani menjač je CVT sedmostepena jedinica. Deklarisana potrošnja je 6,1l/100km, a emisija CO2 je 112g/km.

Dizelska jedinica zapremine 1,5 litra takođe ima tri cilindra. Uz pomoć električnog turba, agregat proizvodi 105KS i 260Nm u osnovnoj specifikaciji i povezan je sa šestostepenim manuelnim menjačem. U ponudi je i snažnija verzija od 120KS i 300Nm, koja troši 4,7l goriva na 100km i emituje 124g/km CO2. Ovaj motor može se kombinovati sa novim devetostepenim automatskim menjačem, koji obara obrtni momenat na 285Nm i neznanto povećava potrošnju goriva.

Osvežena Astra dobila je novu digitalnu prednju kameru, koja je kompaktnija, ali snažnija od dosadašnje zahavljujući novom procesoru. Opel je saopštio da je ovo doprinelo boljem radu sistema za prepoznavanje znakova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here