Volkswagen T-Roc Cabriolet

0
187

Volksvagen je prikazao kompaktni korsover T-Roc u kabrioletskoj varijanti uoči zvanične premijere u septembru na Sajmu automobila u Frankfurtu. Prodaja kreće u prvoj polovini 2020. godine kao zamena za Bubu i Golf kabriolet, koji se više ne proizvode.

Nova varijanta T-Roca proizvodiže se na MQB platformi u Volkswagenovoj fabrici u Osnabriku, u Nemačkoj. Kabriolet zadržava osnovne konture regularnog T-Roca, uz eliminaciju zadnjih vrata.

Potpuno automatizovanom krovu potrebno je 9 sekundi za otvaranje, a ta operacija može se obaviti do brzine do 30km/h. Krov će biti pravljen sključivo od platna crne boje. Zaštitne šipke iskaču u zadnjem kraju kabine u slučaju prevrtanja vozila.

Kupci će moći da biraju između jednolitarskog i jednoipolitarskog turbo motora u specifikacijama od 115KS i 150KS. Menjač je šestostepeni manuelni, a pogon je na prednjim točkovima. Za ljubitelje oštrije vožnje, tu je i T-Roc R sa motorom zapremine dva litra, koji isporučuje 300KS. Jedini konkurent T-Roc kabrioletu na tržištu je trenutno Range Rover Evoque Convertible, a u nadmetanje mogao bi da se uključi i BMW sa modelom X2 bez krova.

Da bi se osigurala čvrstoća karoserije koja nema B stub, šasija je ojačana novim poprečnim šipkama, a i A stub je jači nego kod standardnog krosovera. Volkswagen nije objavio koliko je kabriolet teži od regularnog moela, kao ni podatake o performansama ili potrošnji goriva.

Međuosovinski razmak je povećan za 40mm na 2630mm, a ukupna dužiba vozila je 4268mm. Krovni mehanizam smanjuje zapreminu prtljažnika na 284 litra. Zadnja sedišta obaraju se u skoro ravnu površinu povlačenjem ručice. Zadnja sedišta su modifikovana u kabrioletu, a prednji deo kabine je isti kao u standardnom T-Rocu. Multimedijalni sistem je MIB3, preuzet iz najnovijeg Passata i ima integrisane eSIM servise. Digitalna instrument tabla dijagonale 11,7 inča je na listi dodatne opreme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here