Porsche Cayenne Coupe plag-in hibridni modeli

0
161

Porsche se priprema za premijeru svoje prve potpuno električne limuzine Taycan, a u međuvremenu je predstavio plag-in hibirdne verzije modela Cayenne Coupe.

Cayene Turbo S E-Hybrid Coupe biće opremljen V8 benzinskim motorom zapremine četiri litra sa dva turba u kombinaciji sa električnim motorom. Ukupna snaga ovog sistema je 680KS. Cayene E-Hybird Coupe kombinuje trolitarski V6 benzinski agregat sa jednim turbom i električni motor, koji zajedno proizvode 460KS. Ove plag-in hibridne verzije dostupne su i u klasičnoj Cayenne formi.

Početna cena za slabiji model je 91.684 EUR, a za jači 95.968 EUR. Model sa dva turba može da pređe 40km korištenjem samo električne energije, a hibridni Cayenne sa V6 agregatom ima autonomiju od 43km kada koristi samo električnu energiju.

Cayenne je bio Porscheov treći najprodavaniji model u Evropi do juna, a prodat je u 5.783 primerka, što je za 25% manje nego u istom periodu 2018. godine. Najbolje se prodaje manji Macan, koji ove godine ima 16% više kupaca nego prošle, a sledi sportski 911, čija je prodaja u padu za 42%, na 7388 primeraka.

Uvođenjem hibridnih verzija modela Cayenne, Porsche pokušava da zadrži performanse koje se očekuju od ove marke uz ispunjavanje globalnih standarda o emisijama gasova. Cayenne Turbo S E-Hybird i njegova kupe varijanta ubrzavaju od 0-100km/h za 3,8 sekundi i imaju elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 295km/h.

Električni motor smešten je između benzinskog agregata i osmostepenog Tiptronic S automatskog menjača i povezan je sa litijum-jonskom baterijom od 14,1 kWh ima 30% veći energetski kapacitet od baterije kotištene u prethodnim plag-in hibirdnim Cayenne modelima, saopštio je Porsche.

U standardnu opremu uključen je punjač od 7,2kW na oba nova modela, a potpuno punjenje baterije postiže se za samo 2,4h kada se koristi konekcija od 400V. Punjenje iz standardne kućne utičnice traje 6h.

Cayenne E-Hybrid Cupe ima sportska sedišta koja se podešavaju na osam načina, panoramski stakleni krov i točkove od 20 inča. Njegovo ubrzanje od 0-100km/h traje 5,1 sekundu, a maksimalna brzina je 253km/h. Svi modeli imaju specijalnu zelenu boju kočionih čeljusti.

Turbo S E-Hybird Coupe i E-Hybird Coupe dele dizajan sa ostalim Cayenne Coupe derivatima, ali im je linija krova spuštena za 20mm, a zadnji kolotrag povećan za 18mm. Novi adaptivni spojler na zadnjoj strani izvlači se za 130mm pri brzini od 90km/h ili više radi povećanja aerodinamičke stabilnosti.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here