Predstavljen Audi e-tron 50 quattro

0
134

Audi je predstavio električni SUV e-tron 50 quattro u osnovnoj specifikaciji, sa slabijim performansama, manjom autonomijom i dužim vremenom punjenja baterije, koji stiže na tržište 2020. godine.

Automobil ima po jedan električni motor na obe osovine i pogon na svim točkovima. Baterija je kapaciteta 71kWh, pa je snaga smanjena na 310KS i 540Nm u poređenju sa 405KS i 664Nm najjače verzije.

Kao rezultat, maksimalna brzina smanjena je na 190km/h, a ubrzanje od 0-100km/h traje 1,3 sekunde duže i iznosi okruglo 7 sekundi. Autonomija je smanjena na 300km sa 400km za e-tron 55 quattro.

Osnovni Audi e-tron podržava brzo punjenje na 120kW, što omogućava punjenje 80% baterije za oko pola sata. Električni motori ovog SUV modela mogu da vrše i rekuperaciju energije prilikom usporavanja, a prioritet se daje zadnjem motoru.

Audijev sistem pametnog punjenja biće na listi dodatne opreme, a jedna od prednosti ovog sistema je programiranje punjača kako bi se više koristila jeftinija električna energija. Sistem obuhvata i aplikaciju myAudi, koja vlasniku omogućava da reguliše proces punjenja, kao i da daljinski programira klima uređaj.

Uprkos slabijim performansama, oprema osnovnog modela uporediva je sa najjeftinijom verzijom modela e-tron 55 quattro, sa dvozonskim klima uređajem, adaptivnim vazdušnim ogibljenjem i digitalnom instrument tablom kao standardnim paketom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here