2020 Lotus Evora GT

0
192

Nova Lotus Evora GT zameniće modele Evroa sport 240 i Evora 400 u novoj sezoni. Glavne odlike nove verzije su više snage i manje težine. Nova varijanta koristi 3,5 litarski V6 motor koji proizvodi 420KS i 430Nm.

U ponudi su manuelni i automatski menjač. U prvom slučaju ubrzanje od 0-100lkm/h traje 3,8 sekundi, a Lotus je saopštio da automatik postiže slično vreme, ali konkretan rezultat nije objavljen. Diferencijal ograničenog proklizavanja je deo standardnog paketa.

Automobil je lakši za 32kg od verzije Evora 400 zahvaljujući primeni karbonskog paketa (prednji kraj, krovni panel, zadnji kraj sa integrisanim spojlerom i difuzorom). Opcioni titanijumski izduvni sistem takođe doprinosi ukupnom smanjenju težine.

Felne od kovanog aluminijuma su prečnika 19 inča napred i 20 inča nazad i mogu se dobiti u srebrnoj ili crnoj boji. Kupci mogu da odaberu i za jedan inč šire zadnje točkove, što otvara i opciju crvene boje. Kočnice su marke AP racing sa ventilisanim diskovima i četvoroklipnim čeljustima napred i nazad.

Novi model generiše 65kg vertikalne potisne sile, što je skoro dvostruko više od Evore 400 zahvaljujući novim aerodinamičkim rešenjima. Vozači mogu da biraju između četiri režima stabilnosti: Drive, Sport, Race i Off. Poslednji isključuje sve asistencije u vožnji, a Race i Sport pojačavaju odziv na gas i dozvoljavaju zadnjim točkovima da lakše izgube prijanjanje.

Evora GT ima crni enterijer sa alkantarom i kontrastnim šavovima. Opciona oprema je specijalna Lotusova koža. Koža i alkantara nalaze se i na upravljaču koji je napravljen od magnezijuma, a kućišta instrumenata su od karbona. Muiltimedijlani sistem sa sedmoinčnim ekranom dolazi sa Apple CarPlay i Android Auto tehnologijama, Bluettoth konekcijom i navigacijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here