2020 Porsche 911 Carrera

0
215

Porsche objavio detalje o novoj generaciji cenovno najpovoljnije verzije modela 911. Nova Carrera košta od 91.000 EUR sa tvrdim krovom do 100.000 EUR u formi kabrioleta i jeftinija je od S modela za više od 10.000 EUR.

Carrera koristi trolitarski šestocilindrični turbo motor koji je preuzet iz Carrere S, ali mu je snaga smanjena sa 450KS na 380KS. Podatak o maksimalnom obrtnom momentu još nije objavljen.

Automobil ubrzava od 0-100km/h za 4,2 sekunde, što je za pola sekunde sporije od Carrere S i 0,6 sekundi brže od stare generacije sa manuelnim menjačem. Menjač je osmostepni sa dvostrukim kvačilom, a snaga se šalje na zadnje točkove. Kupe postiže maksimalnu brzinu od 290km/h. Opcioni Sport Chrono paket skraćuje ubrzanje do 100km/h za 0,2 sekunde.

Porsche nije menjao mnogo na šasiji u odnosu na Carreru S. Automobil poseduje novi režim za vožnju po mokrom kao deo standardnog paketa, ali je opremljen nešto manjim kočnicama sa diskovima čiji je prečnik smanjen na 330mm na obe osovine i crnim čeljustima.

Da bi se razlike naglasile i vizuelno, nova Carrera ima manje felne (19 inča napred i 20 inča nazad) i drugačiji pokrivač izduvnih cevi. Porsche je saopštio da enterijer nije menjan u odnosu na Carreru S, pa je tu isti ekran dijagonale 10,9 inča za multimediju i mogućnost povezivanja eksternih uređaja. Sa obe strane centralnog analognog obrtomera nalaze se manji ekrani.

Automobil je opremljen i sistemom aktivnog ogibljenja, LED svetlima, ima grejanje prednjih sedišta, prednje i zadnje parking senzore i tempomat.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here