Audi predstavio A1 Citycarver

0
124

Audi je predstavio model A1 Citycarver kao robusno stilizovanu verziju kompaktnog superminija, koja je inspirisana idejom vožnje van puteva. Citycarver je zasnovan na standardnom A1 Sportback.

Automobil ima povećan klirens za 5cm, veće točkove i drugačije podešeno ogibljenje. Pozicioniran je kao urbani krosover, što znači da je ipak više namenjen vožnji u gradu, nego modeli sa oznakom Allroad.

Robusni imidž pojačan je zaštitinim elementima na blatobranima i pragovima, kao i dodatkom prednjeg elementa od nerđajućeg čelika. Prednji kraj je dobio dva proreza ispod poklopca motora i mat crnu boju maske, a zadnji branik je redizajniran i više liči na rešenja sa Q2 i Q3.

Citycarver može biti opremljen jendolitarskim benzinskim trocilindričnim TFSI motorom od 115KS ili većom 1,5 litarskom TFSI jedinicom od 150KS. U ponudi je devet boja karoserije, a kupci biraju sivi ili crni kontrastni krov. Spoljni elementi trima mogu imati crni finiš uz dodatak opcionog stilskog paketa.

U kabini se nalaze detalji različitih boja (bronzana, narandžasta ili siva), što ovaj model razdvaja od standardnog A1. U osnovnu opremu spadaju ekran multimedije dijagonale 10,1 inča, glasovne komande, Bang & Olufsen audio sistem i digitalna instrument tabla.

Viši paketi opreme donose ambijentalno osvetljenje, kožu, krovni spojler i veće aluminijumske felne. Audi na početku prodaje u ograničenom periodu nudi specijalnu uvodnu seriju u sivoj ili narandžastoj boji, sa felnama od 18 inča, zatamnjenim svetlima i spoljnim crnim elementima.

Prve isporuke očekuju se na jesen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here