Specijalni Ford Mustang za 55. godišnjicu

0
247

Ford obeležava 55 godina od premijere modela Mustang serijom Mustang55, koju karakterišu jedinstveni elementi eksterijera, pređeni enterijer i paleta ekskluzivnih oznaka. Prodaja ove edicije počinje u avgustu, a prve isporuke očekuju se krajem godine.

Automobil je dobio aluminijumske felne prečnika 19 inča, novu crnu prednju masku, opcioni zadnji spojler, jedinstvene crne oznake, krov crne boje i set grafika na poklopcu motora i bokovima karoserije. Specijalna edicija praviće se u klasičnoj formi i kao kabriolet.

Kupci u kabini dobijaju grejana i hlađena sedišta, Bang & Olufsen audio uređaj sa 12 zvučnika i multimedijalni ekran od osam inča kao standardnu opremu. Mustang55 opremljen je šestostepnim manuelnim menjačem i novom menjačkom palicom, a automatske verzije dobijaju aluminijumski element.

Specijalna serija ima pogon na zadnjim točkovima i koristi petolitarski atmosferski V8 motor koji proizvodi 450KS i 527Nm. varijanta sa automatskim menjačem ubrzava od 0-100km/h za 4,8 sekundi i ima maksimalnu brzinu od 250km/h.

Mustang u koji je ugrađen 2,3 litarski četvorocilindrični EcoBoost motor takođe je osvežen stilskim paketom koji je inspirisan Shelby modelima. Revizija obuhvata felne od 19 inča, nove pruge na poklopcu motora, nove retrovizore i novu sivu boju zadnjeg spojlera i prednje maske.

Pored toga, Fordov izduvni sistem sa aktivnim ventilima sada poseduje i “Good Neighbour Mode”, koji ograničava buku u unapred programiranim delovima dana kako vozač ne bi uznemiravao susede. Kada se vozi normalno, sistem automatski prilagođava boju zvuka izduva odabranom režimu vožnje.

Ford je objavio i da će nastaviti da proizvodi Mustang Bullit još jednu godinu usled povećanja interesovanja kupaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here